Üzlet

A hangulat megteremtése is a lakberendező feladata volt a due Fratelli éttermében?

Amikor külföldön járunk nem hagyjuk ki a helyi vendéglőket, hangulatuk specialitásaik miatt. Nincs ez másképp az olasz vendéglőkkel sem. A mediterrán trattoria atmoszférájának megidézése, komoly feladat a Budai Vár tövében. Az 1928-ban  Román Ernő tervei alapján épült, az utca vonalát követő épületben kialakított vendéglő bővítését alkottuk meg, a felső lakás hozzányitásával. Statikai tervezés után a belsőlépcső és a vizesblokk határozta meg a vendégtér sokszögét. 

Bontott anyagok használata kézenfekvő  ebben a rusztikus stílusban. A robusztus száz éves valódi gerendák térbe állítása, ácsmester bevonását igényelte. A feljárat korlátelemeit újra gondoltuk és stabil szerkezetet hoztunk létre, ügyelve a részletekre. A világítás tervezésnél az esti hangulathoz az antikizzo.hu lámpáit és világítótestjeit használtuk, amelyet jól kiegészít a fahatású rusztikus vinyl burkolat. Felületek színek a falakon váltakozva, játékosan visszatér a bontott tégla, vágott szürke kontrasztja az olajzöld csíkos tapétával.

A modern követelményeknek megfelelő fan-coil klíma rendszer, és a beépített  étel lift, amely kompatibilis a tér hangulatával.

Kiegészítők beszerzése, elrendezése is a lakberendezés része  a végső mediterrán életérzés kialakulásához. Kóstoljátok meg az isteni klasszikus  lasagne-jüket egy pohár Lambruscoval. 

Jó étvágyat!


https://www.duefratelli.hu/

Miért szükséges egy iroda funkciótervezése ?

Az épület eredetileg a 90-es évkben bemutatóteremnek épült, amelyet most a cég egy több funkciós térnek kíván használni. Jó elkülönítve az üzletrészt a kis vásárlóbarát kávésarokkal, a irodáktól és a szervízes szakemberektől.

Hatalmas íveslépcső vezet az absztrakt tér közepén, az emeleti szintekre,  pinceszinti raktárakhoz és a központi tárgyalóhoz. Ha jellemzően sokszög alakú teret kell berendeznem, már nem lepődöm meg, de ebben a térben rögtön éreztem a kihívást.

Az irodai dolgozó létszámának megfelően tudtam elosztani a teret, amelyben  sikerült a munka kapcsolatoknak megfelelően mindenkinek a helyére kerülni. Az emeletre tettük a bemutatóteret a speciális vevőknek, elkülönítve a személyzeti étkezőtől.

Majd a következő szintre érve, érkezünk a főnöki exklúzív loft  tárgyaló irodájába.


Időtálló-e a tervezés a későbbi bérlő számára is?

Bicikli bolt anno.. 

Bárpult tervezés borozóba

Vendéglátós előírások figyelembe vételével, a megfelelő látványos kialakítás tároláshoz és kiszolgáláshoz.