Családi ház

Csak ablak csere?

Miért kell előre gondolkodni ha hosszútávú felújítást tervezünk?

Hogy tervezzük meg a belső kialakítást, ha hosszútávon gondolkodunk?

  • Ennek a családiháznak a tervezése erre jó példa.

A tervezést a felújítás első üteméhez, az ablak cserékhez készítettük el.

Amikor a tér rendezési koncepció kialakult a család hosszútávú céljainak érdekében, akkor ehhez tudjuk a felújítás részfázisait igazitani.

Fontos volt, hogy a későbbiekben elkészülő födém áttörés és tetőtér beépítéshez tudjuk, hogy a teljes földszinten milyen a végleges térszervezés. Az L alakú lépcsővel elértük, hogy a nappali-konyha-étkező szellős terét csak a kandalló hangsúlyos eleme osztja meg. A lépcső alatt a köralakú ablaknál játszó-olvasó sarkot terveztünk. A középen futó áthidaló konyhai alátámasztás beépítésével alakult ki a bútorzat elrendezése, kiemelve a főzőfelületet. Kamra folyósó területét elvettük a hálószobából ahol így kialakult egy gardróbszekrény. Kihasználva a lépcső tereit a pihenő egyben tároló, mely nagyobb vendégség esetén a kanapé melletti ülőke is. A tetőtér hatalmas utcafronti ablakai világossá teszik majd az egész teret, amelynek hátsó kert kapcsolata van.

  • Tudjuk a család igényeit előre felmérni.
  • Gondoljuk át a kivitelezés menetét és ütemeit.
  • Ami elkészül, részlet a végső kialakításhoz vezessen, mert később nem szeretnénk újabb időt és pénzt áldozni a javítására.
  • A tervező ebben a folyamatban kísér minket.