A Home staging az a folyamat, mely során felkészítjük az ingatlanát az eladásra.

A felkészítés célja, hogy minél több embernek felkeltse a figyelmét, így az ingaltlant gyorsabban, több pénzért tudja eladni.

A felkészítés célja, hogy jobban nézzen ki az adott ingatlan, ahova érdemes hazatérni, és ezt mindenki láthatja, aki benne akar lakni. Így többen meg akarják majd azt venni.

A felkészítés pénzügyi befektetést igényel, amellyel az értékesítését alapozzák meg. Így nem egyszerű nagytakarításról van szó, hanem meg kell érteni azt is, mennyire értékelheti az adott ingatlant az ingatlanpiac, így a ház tulajdonosa el tudja dönteni, milyen beruházásra van szükség. Figyelembe kell venni a környéken értékesítésre kínált többi ingatlant is, így tudjuk, milyen felkészítésre van szükség ahhoz, hogy a házat gyorsan vagy több pénzért tudják eladni. A felkészítés célja a befektetésen elért nyereség.

A dekorálás szakaszában művészeti alkotásokat, festményeket, világítást, növényzetet, kiegészítőket és kárpitokat használunk. A potenciális vevőben jobb első benyomást tudnak kelteni. Egy felkészítésen átesett ház a vevő tekintetét a szépre irányítja.